همه چیز از زبان BBC
این خبر کمتر از یک ربع پیش روی سایت BBC قرار گرفته است. با اینکه در ظاهر جالب نیست اما بیانگر این موضوعه که در مرحله اول تنها تحریم فروش کالاهایی که در ساخت سلاحهای اتمی و موشکی کاربرد دارندمد نظره. البته اون هم فقط از دید اروپایی هایی که هنوز باب مذاکره رو باز میدونن! پس علی الحساب ( و به نظر من تا زمانیکه این موضوع به خوبی و خوشی حل بشه)خطری آنچنانی درکار نیست(و باز به نظر من اصلا از اول هم خطری نبوده بلکه این موضوع دستاویزی شده برا اونایی که گهگاه به نفعشون بازار منفی شه تا ماهیشونو بگیرند).
 
اروپا: چاره ای جز ارجاع ایران به شورای امنیت نداریم
 
خاویر سولانا
یک روز پیش از نشست وزیران خارجه اتحادیه اروپا، خاویر سولانا مسئول سیاست خارجی اتحادیه گفتگوی تلفنی یک ساعته ای با علی لاریجانی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا انجام داد
اتحادیه اروپا پس از حدود سه سال گفتگو برای حل مناقشه اتمی با ایران اعلام کرد که دیگر چاره ای ندارد جز اینکه حل مناقشه را به شورای امنیت سازمان ملل متحد بداند، هرچند باب گفتگو با ایران را برای حل این مناقشه همچنان باز می گذارد.

موضع اتحادیه اروپا در قبال پرونده اتمی ایران پس از نشست وزیران امورخارجه 25 دولت عضو این اتحادیه اعلام شد که برای بررسی نحوه برخورد با فعالیت اتمی ایران و کره شمالی برگزار شده بود.

یک روز پیش از این جلسه، خاویر سولانا مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفتگوی تلفنی یک ساعته ای با علی لاریجانی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا انجام داد و درباره نتیجه این گفتگوی تلفنی به خبرنگاران گفت: "هیچ چیز، هیچ چیز، هیچ چیز تازه ای نیست، وضعیت تغییر نکرده است".

اتحادیه اروپا خواهان توقف غنی سازی اورانیوم در ایران تا زمانی است که نگرانی اش از بابت فعالیت اتمی ایران رفع شود، چراکه غنی سازی اورانیوم با غلظت بالا در ساخت سلاح اتمی کاربرد دارد.

اما ایران همواره اعلام کرده که برنامه اتمی اش تنها در راستای اهداف صلحجویانه است و غنی سازی اورانیوم را برای خودکفایی در تولید سوخت مورد نیاز نیروگاههای اتمی دنبال می کند.

گام بعدی که قرار است در قبال ایران برداشته شود بررسی قطعنامه ای است که آمریکا به شورای امنیت سازمان ملل پیشنهاد کرده و طی آن خواستار تحریم فروش کالاهایی به ایران شده است که در ساخت سلاحهای اتمی و موشکی کاربرد دارند.

شورای امنیت پیشتر طی قطعنامه ای به ایران هشدار داده بود که اگر غنی سازی اورانیوم را متوقف نکند این شورا می تواند تدابیری علیه ایران بیندیشد، در این قطعنامه بصراحت اشاره ای به تحریم ایران نشده بود.

اما آگاهان می گویند میان پنج عضو دائم شورای امنیت در مورد اینکه چه تحریمهایی بر ایران اعمال شود توافق وجود ندارد.

سرگئی لاوروف، وزیرخارجه روسیه پیشتر گفته که آمریکا با تدوین قطعنامه ای برای تحریم ایران، تلاش جامعه جهانی برای حل مسئله اتمی ایران را وارد وضعیت بغرنجی می کند.

اروسیه و چین که دادوستد تجاری و نظامی گسترده ای با ایران دارند همواره با تحریم ایران مخالفت ورزیده اند.

این دو کشور به عنوان عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد دارای حق وتو هستند و می تواند مانع تصویب قطعنامه های مصوب این شورا شوند.

در میان پنج عضو دائم شورای امنیت، موضع آمریکا این است که ایران به صورت تدریجی و با صدور قطعنامه های پی در پی تحت تحریم قرار بگیرد.

بریتانیا نیز هرچند هنوز موضع صریحی درباره تحریم ایران نگرفته اما معمولاً موضعی نزدیک به آمریکا در قبال ایران داشته است.

فرانسه نیز که روابط اقتصادی پردامنه ای با ایران دارد پیشتر با تحریم ایران مخالفت ورزیده اما وزیرخارجه این کشور اخیراً در مورد ضرورت تحریم ایران سخن گفته است.

موضع جدید دولت فرانسه این است که تحریم ایران باید به گونه ای باشد که باعث پیشرفت در حل مسئله اتمی این کشور شود و در عین حال باید ابعاد معقول و منطقی داشته باشد و امکان آن وجود داشته باشد که در صورت توقف تحریم، شرایط به حال عادی بازگردد.